چگونه یک برنامه درسی اصولی داشته باشیم؟

چگونه یک برنامه درسی اصولی داشته باشیم؟
داشتن برنامه ریزی درست و اصولی یکی از کلید های موفقیت در هرکاری است. در بحث تحصیلی نیز ، وجود یک برنامه درست و اصولی میتواند راه موفقیت را برای دانش آموزان هموار کند. در هر مقطعی که هستید، بدون داشتن یک برنامه درست و اصولی نمیتوانید به شکل موثری درس بخوانید و به دنبال آن بازدهی مناسبی نخواهید داشت. برای رسیدن به اهداف بزرگ نیز باید یک برنامه ریزی دقیق داشت که بسیار شما را در راه رسیدن به آن کمک خواهد کرد.
نوشتن یک برنامه درسی مناسب برای هر فردی متفاوت است. شما میتوانید با مراجعه کردن به یک مشاور تحصیلی و بررسی شرایط شما به یک برنامه درست و اصولی دست پیدا کنید. اگرچه برخی از دانش آموزان میتوانند با استفاده از شناخت خود یک برنامه مناسب را برای خود تدوین کنند.
اولین قدم : داشتن هدف دقیق و واقع گرایانه
قبل از نوشتن یک برنامه درسی مناسب ابتدا باید هدفگذاری مناسبی داشته باشید که آیا از برنامه ای که مینویسید و برای آن تلاش میکنید چه میخواهید؟ موفقیت در امتحانات مدرسه، موفقیت در کنکور یا موفقیت تنها در یک امتحان معمولی کلاسی. هرکدام از این اهداف برنامه ریزی مخصوص به خود را نیاز داشته و مطابق با آن باید برای خود برنامه ریزی کنید.
تمامی اهدافی که ما انتخاب میکنیم میتواند ویژگی های خوب یا ویژگی های بدی داشته باشد. مشخص است که هدفی که قابل اندازه گیری بوده و واقع بینانه باشد میتواند به صورت مثبت در روند کاری ما تاثیرگذار باشد. هدفتان را به صورت کامل مشخص کنید. به طور مثال روزی 2 ساعت برای مطالعه دروس کنکور وقت بگذارید.
داشتن هدف واقع گرایانه بسیار مهم است. اگر هدف شما به گونه ای باشد که غیرقابل دسترسی باشد نمیتواند فایده چندانی برای شما داشته باشد. هدفی که انتخاب میکنید باید منطقی، اصولی و قابل دسترس بوده و به گونه ای باشد که بتوانید به آن دست پیدا کنید.
چگونه یک برنامه درسی اصولی داشته باشیم؟
اولویت بندی دروس
در میان برنامه ریزی انجام شده باید اولویت بندی دروس مورد توجه قرار گیرد. هر دانش آموزی در برخی از دروس قوی و در برخی از دروس به نسبت ضعیف تر هستند. طبیعتا نیاز به مطالعه در دروس سخت تر، نیازمند زمان و وقت بیشتری خواهد بود. شما با مشورت با یک مشاور تحصیلی میتوانید مقدار زمانی که باید برای هر درسی اختصاص دهید را متوجه خواهید شد.
همانطور که گفته شد نقاط ضعف و قوت دروس نیز میتواند در برنامه ریزی موثر باشد. سعی کنید برای دروسی که قوی تر هستید وقت بیشتری را اختصاص داده و تکرار و تمرین مداوم را در دستور کار قرار دهید. در این مورد زمان آزمون مهم است. به طور مثال اگر شما تنها چند روز تا برگزاری زمان امتحان وقت دارید، باید برنامه ریزی متفاوت و فشرده تری را انجام دهید.
انعظاف پذیری در انجام برنامه
در طول اجرای برنامه ای که طراحی کرده اید با چالش های گوناگونی مواجه خواهید شد. به طوریکه ممکن است انواع و اقسام مسائل مانند اتفاقات غیر قابل پیشبینی نیز پیش بیاید. پس باید برنامه طوری باشد که قابل تغییر و بازتنظیم بوده و بتوانید خود را به میزان مطالعه مناسب برسانید.
برنامه ای که مینویسید نباید خشک و غیرقابل تغییر باشد و باید تنوع زیادی در آن وجود داشته باشد. به طور مثال بعد از 30 دقیقه مطالعه یک درس اختصاصی و سخت، مدتی را برای استراحت به خود اختصاص دهید تا از حالت خشکی و یکنواختی دربیایید.
اتفاقات مختلفی ممکن است در طول روز برای شما به وجود بیاید که ممکن است از برنامه مطالعاتی خود عقب بمانید. در این صورت شما باید حتما زمان هایی را برای جبران دروس عقب افتاده خود در نظر گرفته تا مشکلی در راستای موفقیت شما به وجود نیاورد.
چگونه یک برنامه درسی اصولی داشته باشیم؟
ثبت عملکرد به صورت هفتگی
آخر هر هفته از اجرای برنامه مطالعاتی، خودتان را به صورت کامل ارزیابی کنید و به این نتیجه برسید که تا چه حد از برنامه را توانسته اید اجرا کنید و چقدر موفقیت آمیز بوده است؟ مواردی که مشکل داشته اید را پیگیری کنید و دلایل آن را بفهمید و نسبت به آنها تغییرات لازم را بدهید. شما میتوانید برای بررسی دقیق تر عملکرد خود از اپلیکیشن های برنامه ریزی درسی نیز کمک بگیرید.
نقاط ضعف و قوت خود را به صورت کامل بررسی کنید و طبق آن برنامه جدیدی را برای خود تنظیم کنید. توجه داشته باشید نقات قوت خود را فراموش و رها نکنید و حتما آن را با برنامه ریزی مناسب حفظ کنید.
مزایای ثبت عملکرد هفتگی :
- شناخت نقاط ضعف و قوت
- ارزیابی کامل خود
- ویرایش برنامه ریزی در صورت نیاز
انگیزه و اعتماد به نفس خود را حفظ کنید
بسیار اتفاق می افتد که در حین اجرای برنامه مطالعاتی دانش آموز خسته و بی انگیزه میشود و اعتماد به نفس لازم را برای ادامه مسیر خود از دست میدهد. در این صورت باید تمرکز خود را حفظ کرده و احساسات خود را به مشاور خود انتقال دهید.
به هیچ عنوان با افراد منفی نگر مشورت و گفتگو نکنید و افرادی را که در محیط اطراف خود هستند را به درستی انتخاب کنید. موفقیت های خود را ثبت کنید و به خود یادآوری کنید که راه درستی را طی میکنید و همواره آن را مشاهده کنید. هیچگاه در مسیری که هستید از شکست نترسید و خود را دست کم نگیرید. توجه داشته باشید شکست جزئی از مسیر است و نباید نا امید شوید.
داشتن نگرش مثبت و ارتباط با افرادی با دیدگاه مثبت نیز بسیار میتواند در حفظ اعتماد به نفس و انگیزه برای شما مناسب باشد. پس در این مسیر نا امیدی را فراموش کرده و با قدرت به هدف خود فکر کنید.
چگونه یک برنامه درسی اصولی داشته باشیم؟
نتیجه گیری
رسیدن به موفقیت هیچگاه بدون تلاش، برنامه ریزی و داشتن انگیزه و اعتماد به نفس میسر نمیشود. در این راستا با حفظ انگیزه و انجام دقیق موارد ذکر شده در این مطلب و هدف گذاری مناسب باعث تمرکز بر روی پیشرفت های کوچک و بزرگ خود شوید. با داشتن ذهنیت مثبت میتوانید به برنامه پایبند بوده و از مسیر لذت ببرید.
بیشتر بخوانید : فواید مطالعه گروهی و نکات آن
دیدگاهتان را بنویسید