آشنایی با مهارت های موثر در آینده شغلی

آشنایی با مهارت های موثر در آینده شغلی
در دنیای امروز فناوری با سرعت بسیار زیادی در حال پیشرفت و ترقی است. به طوریکه تنها با یادگیری تئوری و داشتن مدرک تخصصی نمیتوانید شغل مناسبی را برای خود انتخاب کنید. امروزه کارفرمایان مشاغل به دنبال افرادی هستند که علاوه بر تحصیلات دانشگاهی و تئوری، مهارت های نرم و کاربردی متناسبی را با دنیای مشاغل داشته باشند.
مهارت های مختلفی برای ورود موفق به بازارکار وجود دارد که در آینده شغلی افراد نقش مهمی دارد. در این مقاله سعی بر این داریم که مهارت های لازم برای پیشرفت در بازارکار را برای شما بیان کنیم.
مهارت تفکر انتقادی
تفکر انتقادی یک نوع فرآیند تحلیل است که همه افراد برای مواجهه با مشکلات و چالش های مختلف باید انجام دهند. ا توجه به پیشرفت فناوری، بسیاری از مشاغل امروزی نیز به صورت کامل تعریف نشده اند.
لذا این موضوع به این معنی است که مدارس وظیفه دارند مهارت هایی را به دانش آموزان بی آموزند که آن ها بتوانند در موقعیت های چالش برانگیز و ناشناخته تصمیمات صحیحی بگیرند. تفکر انتقادی یکی از مهارت های مهم است که مدارس باید بر روی آن توجه ویژه ای داشته باشند.
تفکر انتقادی یکی از مهم ترین مهارت هایی است که باید از دوران کودکی به دانش آموزان آموخت. تفکر انتقادی به معنای توانایی ارزیابی اطلاعات و تشخیص داده های معتبر و نا معتبر و رسیدن به نتیجه گیری منطقی است.
این مهارت از آنجایی مهم است که افراد بتوانند از میان حجم زیادی از داده ها، اطلاعات درست و مفید را تشخیص دهند. برای درک بهتر این موضوع شما میتوانید مقاله آموزش تفکر انتقادی در مدارس را مطالعه کنید.
مهارت همکاری و کار تیمی
داشتن مهارت و همکاری در زندگی بسیار پر اهمیت است. تقریبا در تمامی دوران زندگی به خصوص، دوران مشاغل به ویژه در سازمان ها و شرکت ها کار گروهی نقش مهمی را ایفا میکند. مهارت کارتیمی و توانایی کار با دیگران رکن اول موفقیت در کار به شمار می رود که به دنبال آن شنیدن نظرات، احترام به تفاوت ها و داشتن روحیه کار تیمی نیز نشان دهنده بلوغ فردی خواهد بود.
مثال های زیادی در همکاری و کار تیمی وجود دارد که به طور نمونه میتوان پروژه های بین المللی، کار تیمی با افراد از فرهنگ و زبان های مختلف را در نظر گرفت که بسیار ضروری به میرسد.
در دنیای امروز هیچ فردی به تنهایی از پس تمام کارها و مسئولیت ها نمیتواند برآید، چنانچه موفقیت در هر شغلی بستگی به مهارت همکاری و کار تیمی خواهد داشت.
دلایل اهمیت یادگیری مهارت همکاری و کار تیمی
- تقسیم کار
- تبادل تجربه
- افزایش انگیزه
- افزایش بهره وری
در اغلب مشاغل همکاری با دیگران نقشی مهم و جدایی ناپذیر را دارا هستند. به عنوان مثال پرستاران، مهندسان، کارمندان و معلمان نیز با همکاری یکدیگر به پیشبرد اهداف خود خواهند رسید.
مهارت انعطاف پذیری و سازگاری
در جهان در حال تغییر، بسیاری از مشاغل وجود دارند که طی چند سال ممکن است دچار تغییرات بسیاری شوند یا حتی از بین بروند. یک فرد با مهارت سازگاری و انعطاف پذیر باید توانایی انطباق با شرایط جدید و پذیرش فناوری های نو را داشته باشد. این مهارت با یادگیری مداوم و تجربه موقعیت های جدید در دسترس خواهد بود.
از آنجایی که محیط های کاری همواره در حال تغییر هستند وظایف شغلی نیز به دنبال آن دچار تغییر و تحول میشوند. در چنین شرایطی کارمند باید توانایی تطبیق با شرایط جدید را داشته باشد. در این حالت فرد باید استرس کمتری را تجربه کرده و بهره وری بالاتری داشته باشد. در این صورت از دید کارفرما به فردی با ارزش و مهم تبدیل خواهد شد.
ویژگی های افراد انعطاف پذیر در محیط کار:
- تفکر مثبت
- قابلیت تحمل ابهام
- یادگیری مستمر
- پذیرش تغییر
مشاغل مختلفی مانند حوزه های پزشکی و سلامت و بازاریابی دیجیتال نیز به طور طبیعی نیاز به انعطاف پذیری دارند. در حوزه پزشکی، شما به عنوان یک پزشک ممکن است با هر بیمار با شرایط غیر منتظره رو به رو شوید. در این حالت باید با انعطاف پذیری خود شرایط را پذیرفته و کار خود را به نحو احسن انجام دهید.
داشتن مهارت در حوزه دیجیتال و فناوری
در دنیای پیشرفته امروز که هوش مصنوعی تمامی امور را در دست گرفته است، افرادی که فاقد سواد استفاده از این مهارت باشند، به راحتی از دنیای رقابت پر چالش مشاغل حذف خواهند شد. یک فرد حتی در شغل هایی که ارتباط چندانی با تکنولوژی ندارنذ نیز باید با ابزارهای دیجیتال، پلتفرم ها و نرم افزار های رایج نیز آشنایی کامل داشته باشد.
به طور کلی امروزه هیچ شغلی پیدا نمیشود که بی نیاز از فناوری باشد. از کارمندان ادارات مختلف مانند حسابداران گرفته تا پزشکان نیز همگی نیازمند یادگیری مهارت های پایه این عرصه هستند. از طرفی آشنایی با این ابزارها میزان کار را ساده تر کرده و امنیت و ارتباط موثر تری را پیدا میکنند.
تحقیقات جدید نشان داده است که فناوری در حال دگرگون سازی نقش های شغلی است. لذا بسیاری از مشاغل ستی حذف و مشاغل جدیدتری جایگزین آن ها شده اند. در هر حال بسیاری از افراد در راه یادگیری مهارت های تکنولوژی و سواد دیجیتال به موانعی مانند نداشتن دسترسی به آموزش های روز و ترس از یادگیری فناوری برخورد خواهند کرد.
مهارت مدیریت زمان
در دنیای پر سرعت امروز، افرادی که بتوانند کار های خود را به موقع و با کیفیت بالایی ارائه دهند موفق تر هستند. این مهارت به فرد کمک میکند که بین کار و زندگی شخصی فرد تعادل خوبی برقرار شود. راه های بسیاری برای مدیریت کردن زمان وجود دارد که یکی از آنها روش پومودورو است.
مدیریت زمان در شغل ها و کار های مختلف موثر و مهم است. به طور مثال مدیریت زمان در زمان مطالعه برای کنکورنیز نقش اساسی در موفقیت دانش آموزان خواهد داشت.
به طور کلی مدیریت زمان مجموعه ای از تکنیک ها و راهکار هایی است که به فرد در اولویت بندی کارها، فعالیت ها، جلوگیری از اتلاف وقت و برقراری تعادل بین استراحت و زندگی کمک میکند.
مدیریت زمان فواید بسیاری دارد. بخشی از این فواید را میتوان افزایش کارایی فرد، کاهش استرس، پیشرفت شغلی و تعادل زندگی کاری و شخصی قلمداد کرد.
نتیجه گیری
در این مطلب به این موضوع پرداختیم که اهمیتی ندارد در چه رشته ای تحصیل میکنید یا به چه شغلی علاقه دارید. مهارت هایی که در این مطلب به شما یادآوری شد در تمامی زمینه ها کاربردی و مهم هستند. بازار کار آینده متعلق به کسانی است که علاوه بر تحصیلات دانشگاهی مهارت های لازم را داشته باشند.
به اضافه مهارت های ذکر شده، مهارت های دیگری مانند خلاقیت، هوش هیجانی ( توانایی کنترل و بیان احساسات ) و ارتباط موثر نیز از جمله مواردی هستند که میتواند به پیشرفت شما در دنیای شغلیتان کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید