بررسی تاثیر حذف دروس عمومی در کنکور

بررسی تاثیر حذف دروس عمومی در کنکور
بررسی تاثیر حذف دروس عمومی در کنکور : یکی از تغییرات مهمی که در سال های اخیر در کنکور سراسری اتفاق افتاده حذف دروس عمومی از کنکور است. این تغییر واکنش مختلفی را از سوی دانش آموزان، معلمان و داوطلبان کنکور به همراه داشته است که پیامدهای مختلفی را در نحوه آمادگی برای کنکور و حتی روند انتخاب رشته دارد.
همانطور که می دانید دروس عمومی شامل زبان عربی، ادبیات فارسی، معارف و زبان انگلیسی است که همه قبلا تمامی این دروس داوطلبان باید به آنها در آزمون سراسری پاسخ میدادند. این دروس نقش مهمی در ایجاد تعادل بین دروس تخصصی و و مهارت های پایه زبانی و دینی خواهند داشت.
بررسی تاثیر حذف دروس عمومی در کنکور
علت حذف دروس عمومی از کنکور
حذف دروس عمومی از کنکور سراسری دلایل بسیاری داشته است. برخی از این دلایل را میتوان به کاهش استرس و فشار داوطلبان، افزایش تمرکز بر دروس تخصصی و مهارت های مرتبط با رشته انتخابی، کاهش زمان برگزاری آزمون و ساده سازی فرآیند سنجش اشاره کرد. از طرفی از آنجایی که دروس عمومی حجم بسیار و تعداد دروس بالایی دارند باعث دور کردن استرس از دانش آموزان میشود. همانطور که میدانید تاثیر استرس بر عملکرد داوطلبان میتواند کیفیت و توانایی مطالعه در دانش آموزان را کاهش دهد.
افراد تصمیم گیرنده در ارتباط با این موضوع همچنان بر این مسئله معتقدند که موفقیت در رشته های دانشگاهی وابستگی بیشتری به دانش تخصصی داشته و دروس عمومی تاثیر کم تری را به دنبال دارد. به طور مثال دانش آموزی که برای رشته های مهندسی مانند کامپیوتر هدفگذاری کرده است، دروس عمومی برای او اهمیت کم تری خواهد داشت. به طور کلی حذف این دروس تلاشی مضاعف برای سنجش داوطلب بر اساس توانمندی های مرتبط با رشته انتخابی خواهد بود.
برخی از این دلایل میتواند تاثیرات نسبتا مثبتی بر روی داوطلبان باشد. داوطلبان کنکور یک بخش حجیمی از مطالعه خود را می توانند کاهش داده و این امکان را دارند که زمان بیشتری را بر روی دروس تخصصی بگذارند. با توجه به این که دروس تخصصی تاثیر مستقیمی بر رتبه آنها داشته، این موضوع میتواند قابل توجه باشد.
یکی دیگر از تاثیرات مثبت حذف دروس عمومی از کنکور شناخت بهتر توانایی دانش آموز است. زمانی که شما یک دانش آموز را بر اساس دروس تخصصی گزینش میکنید، به مراتب شاخص های بهتری از توانایی او در رشته مورد نظر میتوانید دریابید. در هر حال دانش آموزان میتوانند شاخص بهتری از توانایی اش را در رشته مد نظر دانشگاهی پیدا کنند.
اگرچه دلایل بسیاری برای حذف دروس عمومی متعدد مطرح شد و بسیاری از آنها منطقی به نظر میرسید اما این تصمیم پیامد هایی را میتواند به همراه داشته باشد. در ادامه به برخی از این پیامد ها اشاره خواهیم کرد.
چالش های حذف دروس عمومی از کنکور
حذف دروس عمومی از کنکور تنها مزایا و نکات مثبتی به همراه ندارد بلکه تاثیرات منفی و چالش های بسیاری را میتواند با خود به همراه داشته باشد. همه ی ما در زندگی به مهارت های مختلفی مانند نگارش، درک مطلب و زبان نیاز داریم. به طوری که این خصوصیات نه تنها برای دانشگاه، بلکه برای شغل نیز ضروری اند. در نتیجه حذف این دروس میتواند فرد را از در این ویژگی ها محروم کند.
بررسی تاثیر حذف دروس عمومی در کنکور
دانش آموزان بسیاری بوده اند که نقطه قوت آنها دروس عمومی بود که این موضوع باعث از دست دادن مزیت این دانش آموزان شد. از طرفی کیفیت آموزش در مدرسه های مختلف کشور متفاوت است. به طوری که در مناطق محروم دانش آموزان کیفیت آموزشی مناسبی نداشته و ارزیابی نمرات دروس عمومی صرفا بر اساس سوابق تحصیلی میتواند عدالت را برای دانش آموزان زیر سوال ببرد.
یکی از نکات منفی در ارتباط با این موضوع این است که دروس عمومی در مدارس متوسطه دوم کم اهمیت تلقی شده و دانش آموزان را برای مطالعه این دروس کم انگیزه و یا حتی بی انگیزه میکند.
سال های سال بخش بسیار زیادی از داوطلبین کنکور و دانش آموزان بر این نکته تاکید داشته اند که این دروس نقشی در رشته دانشگاهی مد نظر آنها ندارد و ضرفا زمان و انرژی داوطلب هدر می رود. به طور مثال دانش آموزانی که قصد دارند در رشته پزشکی تحصیل کنند و برای آن هدف تلاش میکنند نیازی به دروسی مانند عربی یا ادبیات را احساس نمیکردند.
نتیجه گیری
حذف دروس عمومی در سال های اخیر به یکی از مهم ترین و پرچالش ترین اصلاحات آموزشی تبدیل شده است که این تصمیم در راستای کاهش فشار روانی داوطلب و همگام سازی با نظام های آموزشی جهانی اتخاذ شده است. با این حال این طرح برای موفقیت نیازمند اصلاحات مختلف مانند افزایش کیفیت آموزش در مدارس و یا توجه به عدات آموزشی و نظارت بر نمرات تحصیلی است که در صورت اجرای ناقص آنها شکاف های عمیقی در جامعه ی آموزشی رخ خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید